RUSSISCHE STEMMEN TEGEN DE OORLOG

Op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen, onder het voorwendsel het land te willen bevrijden van een neonazistisch regime, dat in realiteit alleen in de Kremlinpropaganda bestaat. Sindsdien woedt er een oorlog, die voor beide betrokken partijen verwoestend is.

De verantwoordelijkheid voor deze verwoesting ligt bij de Russische autoriteiten, die de Russische burgers een rad voor de ogen draaien over de ware toedracht en het verloop van de oorlog.

Het Kremlin doet uitschijnen dat het Russische volk de oorlogsplannen van de Russische president steunt. Nochtans is de Russische burgers, die al decennialang geen eerlijke kans krijgen om Vladimir Poetin weg te stemmen, op geen enkele wijze en op geen enkel moment om hun mening gevraagd over een eventuele oorlog tegen het Oekraïense volk.

Aan de hand van repressie, zoals manifestatieverbod, censuur van de termen ‘invasie’ en ‘oorlog’ in de media en beschuldigingen van landsverraad, zetten de Russische autoriteiten hun bevolking onder zware druk om hun cynische spel mee te spelen. En toch zijn ze er: Russen die de moed opbrengen om de door het Kremlin gecreëerde schijnmeerderheid te doorprikken.

Op de website STOP DE OORLOG! [НЕТ ВОЙНЕ!] geven we ze een forum: de Russische stemmen die zich tegen de oorlogswaanzin verheffen. Ze verdienen ook bij ons te weerklinken. Wij, Nederlandstalige Ruslandkenners, verzamelen anti-oorlogsstatements van bekende en minder bekende Russen, om ze in het Nederlands te vertalen.

Zodat wij, Vlamingen en Nederlanders, niet in de val trappen van de Kremlinpropaganda: dit is geen oorlog van het Russische volk, maar wel van Poetin en zijn trawanten. Het is aan ons allemaal om hem te helpen stoppen.

Voorlopig hebben we stemmen van de volgende Russen:

Wordt vervolgd op de website STOP DE OORLOG! [НЕТ ВОЙНЕ!].

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: