‘Ik heb gedood’

In 2003 heb ik een tijdje in Sint-Petersburg gewoond, als uitwisselingsstudent. Het was een fantastische tijd, maar sindsdien loop ik rond met een ei dat ik maar niet gelegd krijg. In 2006 heb ik het plan opgevat om over dat ei (zwart en gedrochtelijk) een stripverhaal te maken, maar ik ben niet verder geraakt dan deze pagina:

“Une occasion manquée se retrouve, tandis qu’on ne revient jamais d’une démarche précipitée,” schrijft Pierre Choderlos de Laclos (weliswaar in een ietwat andere context). Ik heb een nieuwe gelegenheid gevonden om mijn ei alsnog te leggen. Daarvoor heb ik wel moeten inbreken in het boek Hoe ik het plan van mijn moeder saboteerde en trouwde met een Belg van Aleksandra Boltovskaja, dat vandaag of morgen verschijnt.

Ik schreef er een lang voorwoord voor, waarin ik alles uit de doeken doe. Zoals Raskolnikov, de held van Dostojevski’s Misdaad en straf, nadat hij dat oude kreng en haar halfwijze zus Lizaveta met een bijl heeft afgemaakt, de aarde kust, neerbuigt voor de mensheid en zegt ‘ik heb gedood’.

PS: Je kan nu bij mij een exemplaar bestellen. Alle info vind je hier.

1 thoughts on “‘Ik heb gedood’

  1. Benjamin Bossaert schreef:

    mij spreekt het wel aan…hopelijk komt er ooit nog een vervolg aan deze graphic novel!! Piter blijft voor veel slavisten tot de verbeelding spreken 🙂 Veel succes, Benjamin Bossaert

Plaats een reactie